Bo fast i hytte? Dette må du tenke på

Ønsker man å bo fast i hytte er det flere ting man bør tenke på. Mat: hva skal man ta med? Lagring: man finner enkelt lager i Oslo for ting man må dra ifra, men finner man det like enkelt andre steder? Fremkomst: kan man kjøre helt inn til hytta, året rundt, eller trenger man en ATV eller snøscooter for å komme seg frem?

Det er noe helt spesielt ved det å være på hytta. En hytte har sin egen personlighet og atmosfære. Det er en flukt fra verden og dens problemer, og det kan også være et sted for introspeksjon og indre vekst.

Vi har skrevet denne artikkelen for deg som ønsker å bo fast i hytte, men som ikke vet helt hvordan du bør forberede deg til det. Med disse tipsene blir det enklere for deg å ta spranget og starte livet ditt i skogen eller på fjellet.

Første ting først: Du må trives

Det viktigste med å bo på hytte er at du må trives der – som hjemme. Føler du ikke at hytta gir deg den komforten og hjemlige følelsen du søker etter, selv etter at du har bodd der i mange måneder, så kan det hende at du er bedre egnet for å bo i et vanlig hus eller leilighet. Men la oss ikke gå for raskt fremover. Før du prøvekjører hytta er det noen andre grunnleggende ting å forberede.

Hva du skal pakke når du bor i en hytte, og hva du skal lagre

Det kan være en fantastisk opplevelse å bo fast i hytte, men du bør vite at forberedelsen kan ta en god del tid. Det er mange ting du må pakke når du flytter inn i en hytte, og mest sannsynlig mange flere ting du må oppbevare.

Når du pakker til den nye hytta bør du først sørge for at du har alle dine grunnleggende nødvendigheter som mat, klær og toalettsaker. Du vil kanskje ikke ta med for mye fordi plassen kan være begrenset, men det er viktig å være forberedt på et langvarig opphold – du skal jo tross alt bo der! Du bør også pakke med nødvendig verktøy eller friluftsutstyr slik at du kan nyte tiden i villmarken enda mer!

For alt du ikke får plass til eller ikke får til å ta med på hytta kan du leie et minilager. Da slipper du å kvitte deg helt med ting som du ønsker å beholde, og du kan senere komme og ta med dem til hytta.

Den beste maten å ta med når du skal bo fast i hytte

Når du skal bo fast i hytte er det viktig å ha en menyplan for oppholdet som sørger for at du spiser den beste maten for forholdene.

Følgende er en liste over noen av de beste matvarene du kan ta med deg på hytta:

  • Granolabarer, frokostblandingsbarer eller proteinbarer (spesielt hvis du skal være aktiv og gå på turer)
  • Hermetisert suppe og hermetiserte grønnsaker
  • Hermetisert kjeks og tunfisk eller laks
  • Tørket frukt og nøtter (til å knaske på under gåturer)

Sjekker du alle disse boksene – du trives, du har et sted å lagre ting, og du har med deg riktig mat – vil du være godt rustet til å prøve hvordan det er å faktisk bo fast i hytte, i motsetning til å bare dra dit på ferieturer!

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste hyttenyhetene rett i innboksen!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Hyttenyheter will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.