Innredning hytte på fjellet

Innredning av hytte på fjellet – dette bør du tenke på

Hvis du elsker ensomhet og liker naturen, så er en fjellhytte akkurat det du trenger. I dette innlegget vil vi legge ut alt du trenger å tenke på før du møblerer hytta. Les videre for å finne ut hvordan du møblerer hytta di på fjellet.

Før vi setter i gang kan det være hjelpsomt å se litt på helheten. Vi bør begynne med beliggenhet. Avhengig av hvor langt oppe din hytte på fjellet ligger, så kan det hende at den er over tregrensen, eller at du er omringet med skog. Du kan enten velge om du vil at innredningen skal stå i skarp kontrast til omgivelsene, eller om den heller skal være en slags refleksjon av dem. Deretter må du spørre deg selv hva hytta din skal brukes til? Vil den brukes til jobb eller fritid? Dette vil hjelpe deg med å bestemme hvilke fasiliteter du skal ha i den.

La oss gå mer inn i dybden av hva du bør tenke på når du skal innrede din hytte på fjellet!

Hvordan velge riktig stil for din hytte på fjellet

Å velge riktig stil for hytten din er ikke en lett oppgave. Det er ubegrensede muligheter å velge mellom, og det kan være vanskelig å bestemme hvilken som passer best for dine behov. Vi er her for å hjelpe deg med å ta denne avgjørelsen, og vi viser deg hvordan du finner den perfekte stilen for hytten din.

For å gjøre ting enkelt er det tre hovedstiler man kan velge mellom for å dekorere en hytte: 

  • Rustikk: En rustikk hytte er hovedsakelig preget av bruken av naturlige materialer som tre og stein. 
  • Landlig: Landlig stil inneholder ofte mange blomstermønstre på møbler og hjemmemøbler. 
  • Elegant: En elegant hytte er preget av bruk av gamle møbler, beroligende stoffer, og myke farger.

Hyttestilen vi nordmenn ofte liker best er en autentisk, rustikk design som har sine røtter i de landlige engelske hyttene. Det er preget av enkelhet og naturalisme; bruk av naturlige materialer som tre, stein og stråtak; og mindre ornamentikk enn andre tradisjonelle stiler.

Når du skal dekorere et hjem i hyttestil, kan det derfor være viktig å huske på de rustikke elementene i dette designet. Naturmaterialer er nøkkelen for denne stilen, så du bør prøve å innlemme dem så mye som mulig. Når du bruker metall må du prøve å ikke overdrive, fordi det kan se for moderne ut for denne din hytte på fjellet. 

Lurer du fortsatt på hvordan du skal skape en rustikk stil for hytten din? Dra inspirasjon fra disse rustikke hytteideene vi fant på Pinterest!

Bruk naturlige farger og teksturer for å innrede hytten

En hytte er et ideelt sted å innrede med naturlige farger og teksturer. Du kan for eksempel bruke rustikke farger som rød, brun og grønn på veggene eller i taket.

Tekstur på gulvet er avgjørende for en god hyttefølelse. Du kan bruke stofftepper, keramiske fliser eller polert tre for å oppnå det utseendet. Stuen trenger ikke være så stor, siden en liten stue virker hyggelig med sine naturlige farger og teksturer som gir hytten litt varme. Med en peis kan man gjøre det ekstra koselig om vinterdagene.

Hytte på fjellet bør føles rustikt

I vår mening skal en hytte på fjellet føles rustikk. Møblene skal se slitte ut, og hytta skal ha et «innebygd» preg. Hytta på fjellheimene har også ofte en stor veranda med mange sitteplasser for gjestene. Hytta skal ikke føles som et hotell, men heller som noe hjemlig. Kjøkkenet kan være fullt av krukker og friske urter og krydder. Stuen skal være koselig og innbydende, med peis på den ene veggen, bokhyller på den andre og en stor komfortabel sofa foran peisen.

Ting mange glemmer når de skal ordne innredning av hytte på fjellet

Når man har ansvaret for innredning av en hytte på fjellet kan det være mye å tenke på. Man er kanskje vant til å bare være på hytter som er ferdig innredd av andre, og som bare “føles” riktig og koselig å være i. Men hvis man ikke innrer sin hytte på fjellet med omhu og en klar plan for hvordan man vil at ting skal være, så kan ting gå galt. Derfor har vi laget en liten sjekkliste for ting mange glemmer når de skal innre fjellhytten: 

  • Velge møbler og utseende basert på egne ønsker. Dette er ikke noen andre sin hytte, det er du som skal bestemme hvordan du vil at den skal se ut og føles (med mindre du har en samboer du kjøper hytten sammen med, noe som er høyst sannsynlig. Da er det lurt å diskutere utseendet av hytten grundig på forhånd, og komme til enighet). 
  • Hyre en designer. Hvis du vil at hytten skal gi deg en spesiell følelse av å være der, gir det ikke mening å spørre om hjelp fra noen som har spesialisert seg på akkurat det? Hyr inn en hyttedesigner, så kan dere sammen bli enige om looken til hytten. 

Du kommer langt med disse to punktene. Av erfaring mener vi at den aller beste måten å innre din hytte på fjellet, er å tilkalle profesjonell hjelp fra noen som jobber med det til vanlig. Alt i alt, så har du et hav av muligheter for hvordan du vil designe fjellhytten din. Lykke til!

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de siste hyttenyhetene rett i innboksen!

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Hyttenyheter will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.